5 geweldige tips om reisangst te stoppen

Hoewel de meesten van ons van vakanties en reizen genieten, vinden velen de daarmee verbonden reisangst moeilijk te verdragen. Reisangst is geen ziekte, maar eerder de angst voor het onbekende.

Hoewel de meesten van ons van vakanties en reizen genieten, vinden velen de daarmee verbonden reisangst moeilijk te verdragen. Reisangst is geen ziekte, maar eerder de angst voor het onbekende. Angst voor reizen wordt meestal veroorzaakt door verschillende factoren. Sommige mensen maken zich misschien zorgen over hun huis en huisdieren als ze weg zijn, terwijl anderen tijdens hun vorige reizen misschien onaangename reiservaringen hebben gehad. Anderen zijn bang om te vliegen. Sommigen zijn bang dat de reis een ramp zal blijken te zijn en maken zich zorgen over alle details. Dit zijn allemaal voorbeelden van zorgen over reizen die kunnen leiden tot verschillende mate van onbehagen. Ongeacht de oorzaken of intensiteit van uw angst, het kan het plezier en de opwinding van uw reis echt in gevaar brengen.

Hoewel reisangst veel voorkomt bij zowel ervaren als beginnende reizigers, hebben de meeste reizigers positieve reisverhalen te vertellen. Waarschijnlijk hebben ze geleerd om met hun angsten om te gaan en hebben ze het plezier van reizen herwonnen. Het is niet te laat; u kunt reisangst ook overwinnen door een klein advies op te volgen. De volgende 5 tips om reisangst te stoppen kunnen voor u van onschatbare waarde zijn bij het plannen van uw volgende vakantie.

 

1. Besteed tijd aan het voorbereiden van uw reis

Denk aan de positieve ervaringen uit het verleden, om de details en ergernissen die je dwars zitten voor de aankomende reis te vergeten. Als vliegen je bang maakt, kun je jezelf uitrusten met je iPod of je favoriete boek om je bezig te houden terwijl je op reis bent. Maak gewoon een lijst van die dingen waarvan je denkt dat je ze nodig zult hebben tijdens je reis en die dingen die je niet wilt laten rennen terwijl je weg bent. De tijd die je besteedt aan het ruim van tevoren organiseren, plannen en verzorgen van alle details, helpt reisangst te stoppen.

 

2. Stel niet uit

Sommige mensen zijn zich terdege bewust van hun reisangst en zullen niet tot in detail hun reis plannen. Ze zullen een excuus bedenken, het onderwerp vermijden en de reis proberen uit te stellen vanwege eerdere slechte ervaringen. Alleen omdat je reisangst hebt, wil het nog niet zeggen dat het vermijden hiervan je angsten zal uitroeien. Als je echt controle wilt krijgen over reisangst, raak jezelf dan bij de actie betrokken door je vroeg voor te bereiden en voor alle noodzakelijke details te zorgen. Houd in gedachten dat reisangsten gewoon verzonnen angsten zijn en nooit echt zijn.

 

3. Leer hoe u kunt omgaan met vluchtfobie

Voor die mensen die zich zorgen maken over vliegen is het handig om wat dieper te graven en de oorzaak van deze angst te vinden. Kom precies te weten wat u beangstigt. Bent u acrofoob of claustrofobisch? Misschien storen de mechanische geluiden u of maakt luchtturbulentie u bang. Al deze angsten zijn irrationeel, wat betekent dat je ze rationeel kunt bestrijden. Luchtvaartmaatschappijen hebben strikte veiligheidsmaatregelen aan boord. Als je eenmaal aan boord bent, probeer dan naar de instructies te luisteren om je zenuwen te kalmeren. Gebruik ook alles wat je leuk vindt, zoals muziek, waardoor je tijdens je reis aan andere dingen denkt.

 

4. Mediteer

Om reisangst effectief te beheersen, gebruiken veel mensen meditatie om deze angst onder controle te krijgen. Meditatie maakt gebruik van een soort zelfhypnose waardoor je je zenuwen en geest kunt kalmeren. Verschillende zelfhypnose-scripts die speciaal zijn ontworpen om reisangst te verminderen, zijn online te vinden. Probeer dit uit en je geest zal zich op zijn gemak voelen tijdens je reis. De scripts zijn geweldige instrumenten om het onderbewustzijn van mensen om te zetten in een vriend in plaats van een vijand. In plaats van een onderbewustzijn te hebben dat diep geworteld is in reisangst, heb je een onderbewustzijn dat zelfverzekerd is en niet bang is voor vluchten.

 

5. Weg met de onbekenden

Verlicht uw reisangst door voorafgaand aan uw reis onderzoek te doen naar dingen die u verwacht tegen te komen als u eenmaal op uw bestemming bent. Naast het bezoeken van verschillende reisblogs, kunt u ook reisgidsen gebruiken om goed geïnformeerd te worden over uw bestemmingspunt. Ga online en check uw accommodatie, zodat u weet wat u kunt verwachten. Heeft u al een reis van het vliegveld naar het hotel gereserveerd? Hoe zit het met maaltijden en speciale dieetwensen? Als de kleine onbekende dingen kloppen zal uw reisangst kleiner afnemen.

Naast de 5 tips om reisangst te voorkomen is het ook een goed idee om een goede communicatie via bijvoorbeeld Facebook te onderhouden. Door de communicatiekanalen open te houden met dierbaren thuis, blijft u verbonden en schrijf je de angst van je af..

Goede reis!

 

Ook interessant

Waarom je jong moet beginnen

Waarom je jong moet beginnen

Traveling is simply a brutality of humanity, it is when we travel that we see things for what they truly are and not how we imagined them to be. 

Why Traveling Makes Us More Creative

Why Traveling Makes Us More Creative

Traveling is a wonderful hobby for millions of people across the globe. This also provides various advantages to people. Here’s why traveling is important.