Hong Kong, China

236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.104 km² 

Home > Populaire bestemmingen > Hong Kong

Over Hong Kong

Hong Kong is een van de twee speciale administratieve regio’s (SAR’s) van de Volksrepubliek China (VRC), de andere is Macau. Een stadstaat gelegen aan de zuidkust van China en omsloten door de Pearl River Delta en de Zuid-Chinese Zee, staat bekend om zijn uitgestrekte skyline en diepe natuurlijke haven.

Hong Kong is een autonoom gebied en een voormalige Britse kolonie in het zuidoosten van China. Het levendige, dichtbevolkte stadscentrum is een belangrijke haven en een wereldwijd financieel centrum met een skyline vol wolkenkrabbers. Central (het zakendistrict) biedt architectonische bezienswaardigheden, zoals de Bank of China Tower van I.M. Pei. Hong Kong is ook een belangrijke winkelbestemming, beroemd om op maat gemaakte kleermakers en de Temple Street Night Market.

Het weer is heet, vochtig en regenachtig van juni tot augustus, met een tyfoonseizoen in september. Belangrijke evenementen zijn onder meer Chinees Nieuwjaar (januari / februari, datums variëren), het Hong Kong International Film Festival (maart-april), het Dragon Boat Festival (Juni) en nationale feestdag (1 oktober).

Populaire hotels in Hong Kong