Reistips | van vakantie tot droomvakantie

Wil jij van een onbezorgde vakantie genieten? Lees dan onze reistips die van jouw vakantie een echte droomvakantie maken.

Reistips

Reistips die er voor zorgen dat jouw vakantie een droom vakantie wordt. In dit artikel geven wij je enkele belangrijke reistips die jouw vakantie onvergetelijk kunnen maken. Deze reistips lopen uiteen van het boeken van een vliegreis, het vergelijken van goedkope Vueling tickets, het boeken van een reisverzekering tot aan de voorpret die je thuis al kunt hebben. Lees dit artikel en je bent klaar om op te stijgen.

 

Ideeën voor een reisbestemming

Afhankelijk van jouw smaak en het type vakantie waarvan je wilt genieten zijn er natuurlijk legio bestemmingen te bedenken. Ben je avontuurlijk ingesteld dan is het raadzaam om naar een actieve vakantie op zoek te gaan waar je bijvoorbeeld kunt hiken, wildkamperen of mountainbiken. Wil je samen met je geliefde juist van een rustige en romantische vakantie genieten dan raden wij je aan om dit soort actieve spots te weren. Het is dus wel degelijk van belang om vooraf te bepalen wat voor soort vakantie je wilt vieren. Daarnaast is het raadzaam om rekening te houden met de weersomstandigheden. Uiteraard kun je samen een hele romantische wintersport beleven. Echter pak je hier andere kleding voor in dan wanneer je samen van een strandvakantie geniet. Als laatste willen wij je meegeven dat het enorm belangrijk is om je budget vooraf te bepalen. Hierbij bedoelen wij niet alleen de reis op zich maar ook het daggeld dat je op de bestemming te besteden hebt. Zo kom je thuis niet voor onverwachte verrassingen te staan. Zelf nemen wij altijd een prepaid creditcard mee. Hier zet je vooraf een ‘x’ bedrag op waarover je bij thuiskomst geen torenhoge rentes betaalt. Wij hebben de beste prepaid creditcard voor jou geselecteerd. Bekijk de link hieronder.

Bekijk hier de beste prepaid creditcard >>

Reismagazine

Gratis reistips in magazines en op internet opzoeken is de beste manier om van de leukste vakanties te genieten. De inhoud van deze magazines en websites wordt door professionals gefotografeerd en geschreven. Daar waar jij op je budget wilt letten en op zoek gaat naar een goedkope reis letten deze professionals hier niet op. Deze mensen worden namelijk betaald om hun werk (klinkt goed niet) te doen. Speur internet dus af en ga naar de lokale boekenwinkel om een reismagazine te kopen. Je doet hier zeker je voordeel mee.

 

Pakketreis boeken 

Er bestaan in Nederland touroperators die je een complete vakantie aanbieden ook wel de zogenoemde pakketreizen genoemd. Het voordeel hiervan is dat je alles in één keer kunt boeken en je niet op zoek moet naar een losse vlucht met accommodatie. Sunweb is zo’n voorbeeld van een touroperator welke pakketreizen aanbiedt. Een hele mooie service voor jou als gast maar vergis je niet, er kleven wel een aantal nadelen aan deze vorm van reizen. De dienstverlening van bijvoorbeeld Sunweb bestaat onder andere uit het feit dat jij als gast de vlucht en accommodaties niet zelf bij elkaar hoeft te zoeken. Omdat alleen de zon voor niets op gaat begrijp je dat deze service geld kost. Mag jij raden wie voor deze kosten opdraait; jij! Kortom als jij een pakketreis boekt betaal je meer dan wanneer je jouw vliegticket en overnachting zelf los bij elkaar zoekt en boekt. Een tweede nadeel van deze ’touroperators’ is dat zij niet met elk hotel of hostel samenwerken. Je bent dus afhankelijk van de bedrijven waar zij een contract mee hebben afgesloten. Het gevolg hiervan is dat jij niet het complete overzicht te zien krijgt en jij nooit een objectieve vergelijking kunt maken.

 

Bagage 

Bij het plannen van een reis begint de voorpret natuurlijk thuis op de bank. Waar ga je heen en wat neem je mee zijn de meest voorkomende vragen. Zo pak je natuurlijk een bikini of zwembroek in als je naar het strand gaat en trek je een extra dikke winterjas aan als je de sneeuw opzoekt. Voor velen is dit een vanzelfsprekendheid maar vergis je niet; het blijft niet alleen bij kleding. Zo heb je bijvoorbeeld niet alleen op het strand zonnebrand of een zonnebril nodig maar ook in de sneeuw. Een goede tip is om een lijstje te maken. Je bent vaak al ver voordat de vakantie begint bezig met de voorpret. Schrijf op waar je op dat moment aan denkt. Zo voorkom je dat je spullen vergeet en weet je gelijk wat je nog voor vertrekt dient aan te schaffen.

 

Reis documenten

Voordat je op vakantie gaat is het niet alleen belangrijk om te controleren welke bagage en spullen je mee wilt nemen. Het controleren van je ID kaart, paspoort of benodigde visum is ook heel belangrijk. Wat mensen zich namelijk vaak niet realiseren is dat je zonder paspoort het land niet uitkomt. Dit geldt niet alleen voor het ontbreken van een reisdocument maar ook voor een verlopen document. Controleer daarom de geldigheidsduur van jouw reisdocument. Moet je deze toch vervangen doe dit dan op tijd. Vaak gaan hier 14 dagen overheen dus ga op tijd bij je gemeente langs. Een ander heel belangrijk punt is het controleren van de visum plicht. Heb jij voor jouw reis een visum nodig schaf deze dan vooraf aan. Ook hier geldt weer, zonder visum kom je niet weg.

Controleer hier gratis of jij een visum nodig hebt >>

 

Inpak tips

Je herkent het vast wel; je gaat op vakantie en bent je koffer aan het inpakken. Terwijl je eigenlijk nog dat leuke jurkje of die toffe broek wilt inpakken blijkt je koffer niet meer dicht te kunnen. Je probeert je koffer nog dicht te krijgen door er bovenop te gaan staan en je volle gewicht in de strijd te gooien. Helaas… Je hebt teveel kleding ingepakt. Een goede tip is om producten die je lokaal kunt kopen thuis te laten. Denk hierbij aan tandpasta of een deodorant. Dit scheelt weer ruimte in je koffer en qua kosten loopt dit niet heel erg in de papieren. Een andere tip, misschien wel de beste tip is om je kleding in plaats van op te vouwen op te rollen. Je zult het wellicht niet geloven maar op deze manier neemt je kleding minder plaats in beslag en kun je veel meer meenemen.

 

Laat thuis veilig achter

De laatste tip die wij je mee willen geven is de volgende; Laat je huis veilig achter. Dit klinkt heel breed maar is wel erg belangrijk. Maak gebruik van tijdschakelaars om de lampen ’s avonds aan te zetten, vraag de buren om de post weg te halen of schaf een IP camera aan waarmee je het geheel kunt bewaken. Wil je echt over de top gaan dan kun je natuurlijk altijd gebruik maken van een alarmsysteem dat is aangesloten op een centrale. Zodra er dan iets gebeurt komt er iemand langs om jouw huis te controleren.

 

 

Ook interessant

Waarom je jong moet beginnen

Waarom je jong moet beginnen

Traveling is simply a brutality of humanity, it is when we travel that we see things for what they truly are and not how we imagined them to be. 

5 geweldige tips om reisangst te stoppen

5 geweldige tips om reisangst te stoppen

While most of us enjoy holidays and traveling, many find the associated travel anxiety tough to bear. Travel anxiety isn’t a disease but it is rather the fear of the unknown.

Why Traveling Makes Us More Creative

Why Traveling Makes Us More Creative

Traveling is a wonderful hobby for millions of people across the globe. This also provides various advantages to people. Here’s why traveling is important.