Waarom je jong met reizen moet beginnen

Reizen is gewoon iets magisch voor de mensheid. Als we reizen ontsnappen we even aan de werkelijkheid van het dagelijkse leven en zien we dingen in een ander perspectief.

“”Een bestemming is nooit een plaats, maar een nieuwe manier om dingen te zien.””

-Henry Miller

Reizen is gewoon een luxe van de mensheid, het is wanneer we reizen dat we de dingen zien zoals ze werkelijk zijn en niet hoe we ons hadden voorgesteld dat ze zouden zijn. Reizen laat ook onze fantasie de vrije loop zonder verwachtingen, het laat ons de dingen vanuit een nieuw perspectief zien, zonder de vermeende vooroordelen van de wereld. En hoewel dit allemaal een goede reden lijkt om te reizen, zijn velen nog steeds naïef voor het idee van reizen.

Maar net zoals velen in het duister worden achtergelaten om zich af te vragen en rond te dwalen, zijn sommigen daar aan het verkennen en genieten van wat de wereld hen te bieden heeft, want het is in dat korte moment van de jeugd dat we het leven echt kunnen ervaren, zoals we het kennen.

Nu blijft de vraag van velen: “Waarom zou ik jong reizen”? Persoonlijk kan ik je honderd, zelfs duizend redenen geven waarom je zou moeten reizen als je jong bent, maar als je wilt zien dat de wereld begint en eindigt met je “Wens om de wereld te zien”, dan ben ik bang dat nee een grote hoeveelheid redenering zou voldoende zijn om u ervan te overtuigen om na te gaan wat u wilt.

Zie je, zoveel reizen als een vorm van recreatie is ook een toewijding, een roeping voor sommigen, maar uiteindelijk is het een verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid die u op uzelf zou moeten nemen. Veel mensen zeggen dat de jongeren het geluk hebben de gezondheid en de rijkdom te hebben om de wereld te zien, maar wat ze niet beseffen is dat de jongeren vaak afgeleid, misleid en soms misleid worden.

Dus als je een van de jongeren bent die de mooiste plekken ter wereld willen opgraven en de meest waardevolle lessen van het leven willen leren, maar bang bent om het te laten gebeuren, lees dan mee, misschien kan ik je overtuigen om te reizen terwijl je nog de gave hebt van de jeugd.

  1. Reizen leert je een gevoel van avontuur – citeer me hier niet, maar op basis van mijn ervaring kun je met reizen zoveel plezier hebben als je wilt zonder je zorgen te hoeven maken over wat andere mensen over je zullen zeggen. Je hebt geen leeftijdsgenoten of ouders om je te waarschuwen en te oordelen, dus je kunt jong, wild en vrij zijn. Het leven is een avontuur en reizen laat je dat ervaren.
  2. Reizen leert je medelevend te zijn – Behalve de foto’s, het souvenir en de levenslange herinnering die reizen je geeft, leert het je ook de werkelijke situatie kennen en leert het je om voor andere mensen te zorgen, soms niet van je eigen soort.
  3. Traveling allows you to be culturally diverse- If you think traveling is all about sight-seeing and marveling at the wonders each country has, then you’re right. But there’s also something more important that traveling teaches us, it allows us to be culturally diverse. Whenever we travel, it is important that we follow the local practices of the country/destination we are going to. As the old saying goes, “Respect begets Respect” If we learn to respect and even appreciate the culture of other nationalities then we become more aware of our own. That’s the mutual benefit we get from traveling.
  4. Reizen stelt je in staat cultureel divers te zijn. Als je denkt dat reizen alles te maken heeft met sightseeing en je verwonderen over de wonderen die elk land heeft, dan heb je gelijk. Maar er is ook iets belangrijkers dat reizen ons leert: het stelt ons in staat cultureel divers te zijn. Wanneer we reizen, is het belangrijk dat we de lokale gebruiken volgen van het land / de bestemming waar we naartoe gaan. Zoals het oude gezegde luidt: “Respect verwekt respect”. Als we de cultuur van andere nationaliteiten leren respecteren en zelfs waarderen, worden we ons meer bewust van de onze. Dat is het wederzijdse voordeel dat we krijgen van reizen.
  5. Als je jong reist, reis je meer – laten we eerlijk zijn, we zullen allemaal oud worden en onze gezondheid verliezen. Maar terwijl we jong zijn en op het hoogtepunt van alles zijn, is het het beste om er gebruik van te maken en te gaan reizen, je mag tenslotte pas tot je 30er een berg beklimmen of de stroomversnellingen van de rivier berijden.
  6. Reizen maakt het gemakkelijk om vrienden te maken – als je terug in je geboorteplaats de neiging hebt je vast te klampen aan dezelfde groep mensen die gebonden zijn door een kring van vriendschap, dan moet je misschien vaker reizen. Reizen is bewezen als een van de beste manieren om vrienden te maken en banden op te bouwen, je bent tenslotte allemaal vreemden voor elkaar op een gegeven moment, maar vanwege je gemeenschappelijke interesse om de wereld te zien, ben je er ook aan gebonden. En krijg dit; zou het niet leuk zijn om vrienden te hebben in alle delen van de wereld? Dat zou zo cool zijn, veel cooler dan je vrienden thuis.
  7. Reizen maakt je een betere verteller. Misschien begrijp je dit nu niet, maar als je kinderen of kleinkinderen hebt, dan wel. Wie jong reist, heeft meer mogelijkheden om alles te ervaren wat reizen te bieden heeft. Met de vele landen die je hebt bezocht en waar je naartoe reist, wacht een verhaal om verteld te worden. Reizen geeft je dingen om te delen tijdens het ontbijt, lunch of diner. Als u reist, zult u nooit een moeilijke tijd hebben om een onderwerp te bedenken om over te praten; om nog maar te zwijgen van het feit dat je iedereen bij je verhaal houdt.

Nu als om een of andere vreemde reden, na al deze redenen genoemd te hebben waarom je jong zou moeten reizen en je bent nog steeds niet overtuigd; het is vrij duidelijk dat je een angst in je hebt die je gewoon probeert te verbergen, zodat niet iedereen zal denken dat je een lafaard bent die het niet aankan. Is het hoogtevrees? Angst voor het onbekende? Angst om onafhankelijk te zijn? Wat het ook is, weet dat reizen, vooral alleen, je zal helpen die angst aan te pakken. U hoeft alleen maar de grote sprong voorwaarts te maken en de eerste stap te zetten om uw reizende dromen waar te maken. Je leeft maar een keer; en je bent maar voor een korte tijd jong, als je nu niet reist, wanneer?

Julius Mariano (ook bekend als Jules Mariano) is een freelance schrijver van web artikelen en social media marketeer. Hij levert ook SEO-diensten en reputatiemanagement.

Hij blogt regelmatig bij The Brown Mestizo, waar hij de meeste van zijn dagelijkse Filipijnse reiservaringen en zaken over zijn werk en privéleven documenteert.

Wil je nou meer reistips hebben, lees dan even het volgend artikel.